La guanyadora del Got d'Aigua de Tv3 ens explica la seva experiència

Samantha Vall i Anna Andorrà, a l'Institut Ronda de Lleida.

La guanyadora del Got d'Aigua de Tv3 explica la seva experiència a un grup d'adolescents.
Una desena d’alumnes de l'institut INS Ronda van tenir l'oportunitat de conèixer la presentadora i la guanyadora de l’únic concurs d'oratòria que ofereix Tv3. Els nois i noies de l'itinerari Minerva asseguren haver après molt, ja que les protagonistes d’aquesta activitat els van enriquir amb consells per evitar entrebancar-se o quedar-se en blanc a l’hora de parlar en públic.
 
El passat 28 de gener del 2019, la presentadora, Samantha Vall, i la guanyadora, Anna Andorrà, del concurs Got d’Aigua de Tv3 van trepitjar un plató una mica diferent del que estan acostumades. Els alumnes de l’itinerari Minerva de l’Institut Ronda de Lleida  van poder gaudir d’aquesta nova experiència gràcies a les seves professores, ja que van ser elles les que ho van organitzar. La principal finalitat d’aquesta activitat era que els estudiants fessin de periodistes per una estona, d’aquesta manera es preparen per al seu futur.
Samantha Vall els va explicar el funcionament del concurs i la seva experiència en ser presentadora per primera vegada, va confessar que no va ser gens fàcil. També va esmentar els tics i la postura corporal, ja que afecta a l’atenció de l’espectador. Després, Anna Andorrà va posar el seu vídeo d’oratòria preferit, captivador, contundent i real. Entre preguntes i riures, els alumnes es van sentir identificats quan van tractar els errors que es fan al parlar en públic, com ara:
- No vocalitzar prou
- L’excés de moviments
- La projecció de veu, baixa i gens clara.
- La manca de metàfores, sinònims i informació del tema.
- El fet de canalitzar malament els nervis.
Els alumnes van sortir d’aquella classe amb tots els “tips” necessaris per ser autèntics oradors. La jove guanyadora explicà als adolescents que és molt important  tenir un començament contundent i saber on s'ha d’acabar el discurs. També cal saber improvisar depenent del comportament del públic. Per últim, i no menys important, cal estar ricament informat del que es parla.  Seguidament, cal cridar l’atenció de l’oient, per tant, s'ha de parlar de forma clara i amb un to de veu adequat. - Jo el que feia era somriure molt abans de sortir a plató- va dir Anna Andorrà –Quan somreia, molt canalitzava els meus nervis, tot i que cadascú té la seva manera de fer-ho –.
Tots plegats van sortir molt contents i fets uns autèntics oradors. Els més joves van ser periodistes per un dia i van esbrinar que un periodista no només fa preguntes, sinó que també aprèn.